Знаете ли, че е много важни използването на UPS ако имате настолен компютър ?
Това е така, защото понякога има промени в напрежението, което може да доведете до изгаряне на захранването, но ако имате UPS, това няма да се случи.

Защо е важно да използвате UPS за компютъра


Не е нужно да се притеснявате за това отново, когато няма ток или има промяна в напрежението на тока.
Купете непрекъсваемо захранване (UPS) и компютърът ви ще защитен.
Това ръководство за UPS и акумулатори за UPS, е всичко от което се нуждаете.

Как работи непрекъсваемото захранване (UPS)?

Непрекъсваемото захранване (UPS), известно още като резервна батерия, осигурява резервно захранване, в случай когато вашият източник на захранване се повреди или напрежението падне до неприемливо ниво. UPS позволява безопасно изключване на компютър и свързано оборудване. Размерът и дизайнът на UPS определят колко дълго той ще захранва.

Различните UPS топологии осигуряват специфични нива на защита на захранването: режим на готовност, интерактивен ред и двойно преобразуване.
Режимът на готовност е най-основната топология на UPS. Резервният UPS прибягва до резервно захранване на батерията в случай на често срещани проблеми с захранването, като прекъсване, намаляване на напрежението или силно напрежение.

Когато входящата електрическа мощност падне под или скочи над нивата на безопасно напрежение, UPS превключва на захранване с постоянен ток и след това го обръща към променливотоково захранване, за да бъде всичко в нормални безопасни нива.

Тези модели са предназначени за потребителска електроника, компютри от начално ниво, POS системи, системи за сигурност и друго основно електронно оборудване.

А онлайн интерактивни UPS включва технология, която позволява да се коригират колебания малки електроцентрали (под напрежение и пренапрежение), без преминаване към батерията.

Този тип UPS има автотрансформатор, който регулира ниски напрежения (напр. Прекъсвания) и пренапрежения (напр. Набъбва), без да се налага да превключвате към батерия.
Линейните интерактивни UPS модели обикновено се използват за потребителска електроника, персонални компютри, системи за игри, електроника за домашно кино, мрежово оборудване и сървъри от среден клас.

Тук е важно да отбележим, че е много важно дали UPS има качествен акумулатор за ups, ако търсите такъв, може да намерите онлайн акумулатор за ups от DandBpro.

Те осигуряват захранване по време на събития като прекъсване, пропадане на напрежението, пренапрежение или пренапрежение.


Изход на синусоида: Най-висококачественият изход на вълната е синус, който представлява плавно, повтарящо се трептене на променливотоковото захранване. UPS системите на корпоративно ниво произвеждат мощност на синусоида за работа с чувствително електронно оборудване.

Изходът на синусоида гарантира, че оборудването, използващо захранвания Active PFC, не се изключва при превключване от захранване на полезност към батерия.

Симулиран изход на синусоида: приближена форма на изход на синусоида. Той използва модулация на импулсната вълна, за да генерира стъпаловидна, приближена синусоида, за да осигури по-рентабилно резервно захранване на батерията за оборудване, което не изисква изход на синусоида. Технологията, използвана за производство на този вид изходна мощност, е по-евтина за производство и е често срещана в режим на готовност и интерактивни UPS системи.

Как да закупите акумулатор за ups ?

Потърсете в магазини за офис консумативи, големи електронни магазини, специализирани магазини за компютри или в интернет.

• За настолен компютър това, което търсите, е достатъчно мощност за захранване на вашия компютър (бежовата или черната кутия), монитора и всички важни IO устройства, свързани към него.

Повечето UPS акумулатори, съдържат списък с това, как точно да се използва. 15 минути трябва да са достатъчно време, за да затворите документите си и да го изключите безопасно. Един час ще ви позволи да „завършите“ каквото и да сте правили в този момент.

Принтерът не е от решаващо значение и лазерните принтери изяждат твърде много енергия, за да се включат в UPS.

Ето защо, е най-добре да го използвате само за важни неща.