Можете лесно да изработите стикер у дома, като използвате няколко прости стъпки.
След като сте проектирали вашите стикери на компютъра, използвайки софтуер за редактиране на изображения, отпечатайте ги върху хартия на винилов принтер.

Изработка на стикери – 5 етапа на изработка


Ламинирайте стикерите си, за да ги предпазите от вода и UV лъчи от слънцето. Когато приключите, просто отлепете подложката на вашите стикери и те ще бъдат готови за употреба!

Ако искате да поръчате изработка на стикери, може да го направите онлайн на https://copycenter.bg/product-category/поръчкови-рекламни-материали/стикери/

Това ръководство за Изработка на стикери, е всичко от, което се нуждаете за създаването му.


1.Създайте собствен дизайн на стикери

Погледнете други дизайни на винилови стикери за вдъхновение. Направете онлайн търсене на „изработка на стикери“ или „дизайни на винилови стикери“. Обърнете внимание на това, което харесвате и не харесвате в различните дизайни, които виждате.
Опитайте се да намерите стикери, подобни на тези, които искате да направите.
Например, ако искате да направите винилови стикери, които да поставите на корпуса на лаптопа си, потърсете стикери, които други хора са направили и ги използват за компютрите си. Това ще ви даде представа какъв размер и цвят трябва да бъде вашият дизайн.

Скицирайте своя дизайн на хартия.

Не се притеснявайте да нарисувате всички детайли. Просто трябва да получите основна представа за това как ще изглежда вашият дизайн, преди да се опитате да го направите на компютъра. Уверете се, че вашият дизайн е достатъчно малък, за да се побере на хартия с размери 20 x 27,9 см.
Ако тепърва започвате да правите винилови стикери, поддържайте дизайна си прост.
Ако имате проблеми с изготвянето на дизайн, вместо това използвайте графики или изображения, които ще намерите онлайн

Заредете принтера си с 8 x 11-инчов (20,3 x 27,9 см) хартия за винил

Поставете виниловата хартия за печат в принтера, така че незалепващата страна да бъде страната, върху която принтерът печата. Ако не сте сигурни дали да поставите хартията с лицето нагоре или с лицето надолу в тавата, пуснете тестов лист през принтера, за да проверите.
Можете да намерите хартия за винилов принтер онлайн или в местния магазин за офис консумативи. Уверете се, че хартията, която купувате, е съвместима с вашия тип принтер. Ако купувате хартия, предназначена за лазерен принтер, но имате мастиленоструен принтер, вашите разпечатки няма да излязат добре (и обратно).
Използвайте прозрачна хартия за винилов принтер, ако искате фонът на вашите стикери да бъде прозрачен.
Виниловите стикери са добри за използване на открито, тъй като винилът е устойчив на дъжд и слънце. Ще трябва обаче да използвате лазерен принтер вместо мастилено-струен или да ламинирате стикерите си, ако искате дизайните да са водоустойчиви.

Ламиниране и изрязване на стикери


Отлепете подложката в горната част на ламинирания лист и подредете горния ръб на ламината с горния ръб на виниловата хартия. С пръсти натиснете ламината върху виниловата хартия, така че да залепне.
Можете да намерите ламинат онлайн или в местния магазин за офис консумативи.
Отлепете бавно останалата част от ламинираната подложка. Натиснете ламината върху виниловата хартия, докато го поставяте. Продължавайте, докато не сте отлепили цялата подложка и целият лист винил е ламиниран.
За да предотвратите въздушни мехурчета, използвайте, за да притиснете ламината върху виниловата хартия.
Изрежете ламинираните стикери от листа винил. Използвайте офис нож, за да направите точни прави изрязвания. Ако вашите дизайни на стикери са закръглени, използвайте ножици, за да ги изрежете или им дайте квадратна основа. След като всичките ви стикери бъдат изрязани, изхвърлете останалите остатъци от хартия.

Може поръчка за доставка на офис консумативи онлайн – бързо и лесно.