Докато изберете как точно да изграден Вашият зелен двор, много важно значение ще бъде точно какъв модел поливна система ще сложите.

Поливането на Твоят зелен двор ще е с много-важно значение, ако наистина желаете ефективно да поддържате само 1 площ от райграс.
Две сред най-разпространените с-ми на поливане на заелени площи са капково напояване и поливни системи. Ако наистина не сте уверени коя е минималната разлика измежду тези две с-ми, все пак ние ще ви разкажем какви точно ще са те и може да спомогнем да определите кое точно е за твоите нужди и градината ти.
Дефиниране на системите за капково напояване и пръскане
Независимо че съществуват 2-3 решения на системите за капково напояване, ние желаем да разкажем за основния модел, който обикновено се употребява, когато говорим за двоворе на къщи и офис згради.
Капково напояване
Системите за напояване с капки пуска нашата вода по контролиран вариант. Като ползвате много на брой дълги тръби от пласмаса, капковото напояване най-често е ниско до земята, така че по-малко вода да се губи от слънчевото изпарение. На чести времеви интервали или пък в взаимозависимост от модела на двора, в тръбите за напояване има отвори, да е възможно водата да излезе.

Може да разберете повече, като прочетете в станицата капково напояване от Би Ел Агро.


Както подсказва името, новата система за напояване дава възможност водата да пада направо на тревата, около корените на тревата, където се локализира отвора.
Система за напояване
За разлика от капковото напояване, тази система разпръсква капките в по-широко разпространени, зона. Докато новите системи за капково напояване е над земята, когато става въпрос за спринклерите, тръбите са под земята, като единствено главите които пръскат се забелязват от почвата.
Когато се влючат, точно тези с-ми разпръскват значителни количества чиста вода, за да напоят значително по обем земя. Разпръсквачите, настанени от професионални озеленители, биха могли да са поставени така, че вашият зелен двор да има необходимото по обем водно покритие, без тревни площи да останат без вода.
На информация за разликите между напояването чрез капки и системите за напояване, може да имате много добра информация за тази стъпка, от която се нуждаете във вашия двор. Но ако наистина към момента не сте сигурни, е по-хубаво да разбирате ползите и минусите на 2-те напоителни системи.
Ползите и − за капково напояване
Плюсове :
Същевременно намалява отпадъците във видата
Финансово по-добре е за разделното напояване на тревата
Намаля видимо ерозията на земята
Много лесен за поставяне
Намаля инфекцията на рах=йграса поради пренасищане
Плюсове и минуси на спринклерната система
Ползите :
Чудесен избор за всеки един различни варианти почва
Възможно е с софтуер да извършва работа с точен час
Пласмасови тръби сигурни под земята
Полива лесно огромни тревни площи
Може да се поставят допълнения като например пестициди и торове за растенията