Чували ли сте какво точно изпълнява мотофрезата? Защо се казва “мото”? С какво точно тя е по-хубава от простата фреза?

Наистина лесно и бързо бихме могли да отговорим на въпросите. За увод мотофреза е уред, което служи за обработване на почвата, преди да започне времето на засяването. Употребява се за голяма площ земя, а не за ограничено пространство, като образец в двора ни. Не е изключено, разбира се, да се използва за домашни цели (в собствената ни градина, в двора ни), все пак успешността на уреда е огромна, щом се ползва за огромни размери от обработваема земя.

На 2-ро място нарича се “мото”, понеже в основата на въпросният инструмент стои двигател с бензин, който с необходимата сила, е способен да подкара мотофрезата, и да извършва тя своите собствени възможности. Не е изключен факта, че също двигателите на мпс-тата, по този начин и този на мотофрезата се нуждае от дадено количество машинно масло. С помощта на него двигателят ще върши работа плавно и така нашата мотофреза ще работи без никакви проблеми.

3-то и не на последно място, абсолютно всичко изказано до тук прави мотофрезата доста по-добра от нормалната такава без двигателя. Мотофрезата извършва работа доста бързо, тъй като икономисва човешки труд и време, просто е нужно притежателя да я управлява и насочва. Като знаем отделеното време е наистина безценно и точно с този уред за обработване на земята то ще бъде спестено, защото дейността ще се свърши доста по-набързо, отколкото с обикновена фреза или ръчно.

Ето защо казваме, че мотофрезите са невероятен другар на човек, спестяващи му време, ресурси и усилия, а в следствие на свършената дейност резултатите прииждат страшно скоро. Специализираният уред подсилва до такова ниво земеделеца, че спокойно той може да се грижи за поддръжката на своя терен, като използва най-подходящото пособие за тази цел. Навремето земевладелците не са имали подобна възможност да притежават подобно средство, без значение дали е с двигател, а са вършели своите задължения ръчно. Благодарение на иновационната технология в днешно време цялото това е реално.

Мотофрезата върши основната мисия, за която е построена, а точно да разрохква горния, повърхностния слой на почвата и така да дава правилните условия точно след това обработената почва да бъде засята с нова продукция. Споменатото се прави, понеже след като терена е бил изоран, са останали повече едри буци почва, пречещи да бъдат посети нови семена. Също и ако са израснали плевели, те биват изтръгвани, когато се минава с мотофрезата.