car insurance

Как да сметнем точно колко плащаме за премийни погасителни вноски

Нашият пазар на застраховане продължава да се развива, при положение даже и в конкретни условия на криза се наблюдава ръст на премийните приходи като в общото, така и при застраховка живот. Може би също всичко това значи, че финансовата култура на жителите в страната е нараснала? Донякъде е възможно и да е така. Истина е обаче, че много българи си купуват застраховки в условие, че няма друг избор. Докато управлявате кола без легитимна “гражданска отговорност” например, поемате риска не само за скъпо нарушение, но и да ви отнемат шофьорксата книжка. Но ако сте успели да накарате някоя банка да ви даде кредит, може спокойно да се простите с вашите мечти, ако не застраховате заложеният си апартамент, или доброто здраве и Вашите бъдещи приходи. Хората, които не са принудени от подобна неприятна ситуация обаче рядко стъпват на прага на застрахователен брокер. Много са тези, които през техния живот нито веднъж не са си купували застрахователна полица.

Повечето домакинства си мислят, че, докато едва намират средства да платят главните си такси, е лукс да се замислят за други разноски по застраховане на здравето или имота си. Една от основните причини да чакат големи премийни вноски е, че те не са на “ти” с конкретната работа на застрахователните дружества и методите за определянето на крайните цени. Ако подписва с Вас договор, главен фактор става основен за компанията – риска, които се поема. В някои случаи той е възможно да е толкова голям, че реално не е възможно да си закупите застраховка на каквато и да е цена. Примерно, в случай, че Вие живеете в местност, застрашен от чести природни бедствия, е много възможно абсолютно никоя застрахователна агенция да не иска да покрие имота ви срещу горепосочената реална опасност.

Погледнато от друга страна, ако компанията обмисли, че този риск, свързан с вашия договор е малък, вноските, които дължите да са толкова малки, че лесно да си ги позволите дори и с ограничения си бюджет. Как точно застрахователите изчисляват опасността при различните продукти и услуги? Макар че са установени много специфични различия, определено има някои съществени правила, към които се придържат представителите на този сектор по света.

Сайтът: http://www.zastrahovai.se/best-insured/grajdanska/