laptop

Заради неоспоримия факт, че съвременните технологии нон-стоп се подобряват, броят на мъжете и жените, избиращи да си вземат хубави лаптопи вместо настолни расте . Едно от важните плюсове на мобилните компютри е тяхната мобилност, даваща им възможността безпроблемно да бъдат разнасяни навсякъде. Те са чудесния вариант за тази част от потребителите, които се намират в непрестанно пътуване, а освен това и не заемат прекалено много място у дома като настолните.

Правилния избор на подходящите мощни мобилни компютри дори може да се окаже невъзможна мисия за новаците в горепосочената област. Самата истина е, че на този пазар се предлагат адски много и най-разнообразни марки и модели, с прекалено много разнообразни функионалности.

А как точно да си изберете определен, който ще отговаря изцяло на вашите нужди?

Уточнете с колко пари ще разполагате. Изберете диапазон на цената и така ще намалите възможностите на избора ви. Можете да си купите приличен преносим компютър на цена от осемстотин-хиляда лв., но ако желаете наистина мощна конфигурация ще е хубаво да си отделите и приготвите 2 или 3 пъти повечко за нея.

Най-важното нещо при избора ни на мощен преносим компютър е картата на видеото. В добрия вариант вие ще желаете тя да е външна и с нейна собствена памет поне 1 GB. В никакви обстоятелства не купувайте мобилен компютър с вградена видео карта, тъй като тя просто не би могла да издържи на тежките игри, а вие само ще си похарчите финансови средства на вятъра.

Втори по важност елемент е процесор. В добрия случай вие ще желаете той да бъде поне 2.5 GHz двуядрен, дори и 4-ядрен процесор. Cpu-то управлява бързината на процесите на вашия преносим компютър. Запомнете следното: ако GHz е по-високо, толкова по-добре. Най-често вие ще трябва да направите избор измежду AMD и Intel, а именно те са двата най-хубави създатели на процесори.

Важно е добре да вземете под внимание с каква памет се продава харесания от вас геймърски преносим компютър. Най-добре би било да е с минимално 4 Gb, но ако е с шест, осем или пък 12 ще е най-хубаво. Колкото повечко памет има вашия мобилен компютър и добра видео карта, толкова по-хубаво ще вървят любимите ви тежки игри.

Ако следвате тези важни напътствия бихте могли да намерите и закупите най-удачния мобилен компютър за игри, изцяло съобразен с нуждите ви и бюджет.

За повече информация: кликни тук