fireplace

Камините с ризи от вода са по-лесни и по-удобни за използване в съпоставка с останалите уреди за отопление с дърва. Дефакто, те са по-лесни за поддържане от другите на нефт, газ или пък печките на ток. Пелетните печки вършат работа с дървесни пелети, представляващи компресиран материал от дърва, наподобяващ храна за зайци. Ако разполагате с камина вкъщи, то е възможно да обмислите възможността за вземане на допълнителна водна риза за камина, и така да преминете към по-икономичния и предпочитан екологично метод за отопление с дървесен материал. 

Една характерна пелетна камина има специален сензор, като пресмята какво количество пелети е необходимо да бъде изгорено, спрямо кубатурата на помещението, което се отоплява. По-голяма част камини с пелети с водна риза притежават поне две функции за настройване на огъня. Също така имат индивидуална вентилационна система, с която разпръскват образувания горещ въздух. Пелетните камини с водна риза са много пестеливи и не замърсяват с прахови отлагания и сажди въпросното помещение, в което са инсталирани. В зависимост от модела пелетна камина, на която сте се спрели, те биха могли да натрупат от 10.000 до 60.000 BTU/час (английска топлинна единица). 

Пелетната камина с водна риза гори пелетите изключително ефективно и по време на действието на горене се образува съвсем малко количество пушек, ето защо не е нужно да вързвате камината към куминната система. Изгорелите газове минават през малка тръба през стената навън. Камините с пелети са снабдени със специфична тръбичка Клас L, направена от неръждаема стомана от вътрешна страна, а от външна е подсилена с цинк или алуминий. Камините с пелети могат да бъдат свързани към системата с комина, но с тръбичка, която е с по-малък размер от стандартния, изградена от неръждаема стомана. 

Пелетните камини на водна риза се зареждат доста рядко в сравнение с другите уреди за отопление, отопляващи с дървесина. Пълненето с пелети е от порядъка от един път на денонощие до два пъти за седем дена в зависимост от вида камина на пелети и вашите отоплителни нужди. За да презаредите с пелети камината, трябва единствено да ги изсипете в бункера на камината, който принципно е с обем от 15 и 58 кг пелети. Конкретната камина притежава специално апаратче, кръстено свредел, така се премятат пелетите от контейнера към капсулата в камината. 

Цената на камини на пелети с водна риза са в рамките между 700 до 3000лв. Влагането в пелетна камина ще ви служи много години. Вградените камини с водна риза пестят площ и пораждат чувство за комфорт на дома. 

Намерете още информация: https://parno.eu/category/265/kombinirani-kotli.html