Наясно ли сте какво реално изпълнява мотофрезата? Защо точно е назована “мото”? С какво реално тя е по-добра от обикновената фреза?

Доста бързо и лесно ще може да отговорим на тези въпроси. За увод мотофрезата е средство, което спомага за култивиране на земята, преди да започне етапа на сеитбата. Ползва се за по-внушителна земя, а не точно за ограничено място, като вариант в двора ни. Не е изключено, несъмнено, да се ползва за домашни предназначения (в собствения ни двор, в градина), в крайна сметка ефективността на уреда е значителна, ако се използва за наистина големи размери от обработваема площ.

Втората причина да се нарича “мото”, защото в основата на този конкретен уред стои двигател с бензин, като с нужната мощ, е в състояние да задвижи мотофрезата, така че да върши тя своите възможности. Не е изключен факта, че като двигателите на моторните превозни средства, така и този на мотофрезата изисква дадено количество машинно масло. Благодарение на него двигателят ще върши работа плавно и така нашата мотофреза ще ни помага без проблеми.

3-то и не на последно място, несъмнено всичко споделено до тук прави мотофрезата по-добра от простата с липса на бензиновия двигател. Мотофрезата извършва работа доста по-бързо, понеже пести време и човешки труд, само е важно собственикът да я насочва и управлява. Също сме наясно нашето време е адски важно и именно с този инструмент за обработка на земята то ще бъде спестено, защото конкретната работа ще бъде свършена много по-набързо, отколкото с обикновена фреза или ръчно.

Затова споделяме, че мотофрезите са хубав помощник на човека, спестявайки време, усилия и ресурси, а след извършената дейност крайните резултати идват доста скоро. Този специализиран инструмент подсилва до такова ниво земеделеца, че спокойно той би могъл да се ангажира за поддръжката на почвата си, използвайки най-хубавото устройство за тази цел. Навремето старите стопани не са притежавали такава опция да имат това средство, без значение дали е с двигател, а са извършвали задълженията си ръчно. Основно благодарение на иновативната технология в днешно време всичко това е възможно.

Мотофрезата върши основната мисия, за която е измислена, а именно да разрохква горния, повърхностния слой на почвата и така също да предоставя подходящи предпоставки точно след това култивирания терен да бъде засят с чисто нова култура. Това се върши, тъй като неминуемо след като почвата е изорана, е имало твърде големи парчета почва, които пречат да са засети други семенца. Също и в случай, че са поникнали треви, те са изтръгвани, след като се минава с мотофрезата.

Вижте още: https://instrumentistart.com/bfr/dom-i-gradina/kosachki.html